תפריט ראשי עליון

תפריט עמוד

תפריט עמוד

רוצה לדעת עוד?

שם מלא {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.required}}

שם מלא - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.textBoxChars}}

שם מלא - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.inputToShort}}

שם מלא - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.ContactNameTooLong}}

{{500 - ClubFormCtrlAlias.MailContactUS.Description.length}} תוים נשארו מתוך 500

קצת על סיבת הפניה {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.required}}

קצת על סיבת הפניה - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.FreeText}}

קצת על סיבת הפניה - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.inputToShort}}

קצת על סיבת הפניה - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.DescriptionTooLong}}

{{ClubFormCtrlAlias.ServiceMsgResponse}}
 

​המעבדה לדרמטולוגיה מולקולרית היא חלק ממחלקת עור. צוות המעבדה שם לעצמו כמטרה לשמש גשר בין עולם המחקר ועולם הרפואה דרך חקר הבסיס הגנטי של מחלות עור. במהלך השנים, רכשה לעצמה המעבדה מוניטין בין לאומי בפיענוח הבסיס המולקולרי של מעל ל-20 מחלות שונות.

פיענוח הבסיס הגנטי של מחלה לרוב מביא לגילוי מסלול ביולוגי חדש אשר את חשיבותו ממחישה המחלה הנובעת מפגם בתפקודו. על כן, גילוי גן חדש תמיד מוביל לחקר תפקידו באדם. לצורך כך, עושים החוקרים במעבדה שימוש במודלים אנושיים בלבד כגון עור מלאכותי, זקיקי שיער הצומחים מחוץ לגוף האדם או עכברים כימריים. גישה סיסטמטית זו הובילה בשנים האחרונות לתגליות רבות החורגות את גבולות תחום רפואת העור כגון איפיון מסלול ביולוגי חדש המבקר על רמת זרחן באדם (מרכיב חשוב של רקמת העצם) או מערכת המבקרת הן על צמיחה והן על צבע השיער. 

ברגע שתפקיד גן חדש מתגלה, נתן לתרגם ידע חדש זה לטיפולים חדשים עבור מחלות נדירות ושכיחות כאחד. לדוגמה, לפני מספר שנים, התברר לחוקרים במעבדה כי חלבון בשם P-cadherin קריטי לצמיחת השיער היות וחסרונו גורם למחלת שיער קשה. כעת, אנו מפתחים מעכבים של אותו חלבון כטיפול בשיעור יתר.

המעבדה לדרמטולוגיה מולקולרית, מגשימה הלכה למעשה את חזונה של מחלקת עור בבית החולים, שילובם של העשיה הקלינית והמחקר במסגרת משותפת.

תפריט ניווט תחתון