מחקר שפורסם בכתב העת British Journal of Cancer מצא שלאוכלי בשר יש סיכון מוגבר לפתח סרטן לעומת צמחונים ואוכלי דגים. המחקר נערך בבריטניה וכלל 61,566 גברים ונשים, מתוכם 32403 אוכלי בשר, 8562 אוכלי דגים בלבד ו-20,601 צמחונים. לאחר כ- 12 שנות מעקב נמצאו 3,350 מקרי סרטן, מהם 2,204 היו בקרב אוכלי הבשר, 317 בקרב אוכלי הדגים ו-829 בקרב הצמחונים. ההבדל בין אוכלי הבשר לבין אוכלי הדגים והצמחונים, ניכר בייחוד בסרטן הקיבה, השחלות, שלפוחית השתן, הלימפה והדם.

15427000_l.jpg


מקור : 2009 British Journal of Cancer

תפריט ניווט תחתון