תפריט ראשי עליון

תפריט עמוד

תפריט עמוד

תוכן עניינים

בתקופה זו המאופיינת  בחוסר ודאות וגורמת לרובינו לאי נוחות, לחץ וסטרס במידה כזו או אחרת, כדאי לאמץ את ההמלצות שיסייעו לכם לצלוח את תקופה זו טוב יותר:

  • העסיקו את עצמכם- מצאו תחביבים ופעילויות שאתם אוהבים ואשר ינעימו לכם את הזמן - נצלו את התקופה הזו להכנת אוכל ביתי בריא, סדרו את הבית, קראו ספרים ועוד. חוסר מעש ושעמום עלולים להוביל אותנו למטבח לנשנושים מיותרים.
  • נשנשו בריא - אם כבר בנשנשת עסקינן...עדיף  שיהיו אלה נשנושים בריאים כמו: פלטת ירקות עם דיפ גבינה, פירות, אדממה, אנטיפסטי עם דיפ טחינה. נסו כמה שניתן להגביל את כמות המתוקים ולהגדיר אותה לעצמיכם מראש לשעה קבועה ביום. 
  • דאגו לבריאות הנפשית שלכם- מצאו מה יכול להרגיע אתכם בתקופה שכזו. פעילויות שניתן לבצע בבית כמו יוגה, מדיטציה, קריאת ספרים, תשחצים וכו' יכולות להטיב עם מצב הרוח ולהוריד את רמות הלחץ והחרדה. 
  • אל תפסיקו לזוז- אז נכון שחדרי הכושר נסגרו, אבל זאת לא סיבה להפסיק להתאמן ולשמור על הכושר. בנוסף, פעילות גופנית מוכחת כמשפרת מצב רוח ותורמת לחוזק הפיזי והנפשי שלנו. אפשר לבצע אימונים בייתים באמצעות אפליקציות וערוצי יוטיוב. 
  • הכניסו את התזונה  למרכז התמונה - נסו כמה שניתן לשמור על שגרת התזונה הקבועה שלכם וליצור סדר יום שכולל פעילות וארוחות מאוזנות. למי שלא רגיל זו תקופה מצוינת להתחיל לבשל לעצמו את הארוחות, להתנסות במתכונים ביתיים לגרנולה/ מוזלי, לחם, פשטידות ועוד.  יש המון מתכונים נהדרים ברשת. כמובן שמומלץ לצרוך מזון מבושל וטרי ופחות להסתמך על מזון מעובד או ארוחות ב-Take away. 
  • תתאזנו ותאזנו – בכל ארוחה עיקרית מאוזנת  כדאי לשלב ירקות שהם מקור מצוין לסיבים תזונתיים התורמים לנפח ארוחה ולשובע, ויטמינים ומינרלים שונים ובעיקר רכיבים צמחים טבעיים שהצמחים מייצרים עבור הגנה על עצמם והוכחה כשומרת גם עלינו, ועכשיו נחוצה לנו עוד יותר. לחם / דגנים כדי לשמור על מורל וסרוטונין גבוה יחד עם מוצרי חלב/ בשר / דגים / טופו וקטניות כמקור לחלבון יהיו מרכז הארוחה ואיתם שמנים כמו שמן זית, טחינה ואבוקדו עם חיזוק של צ'יה, פשתן ואגוזי מלך כמקור לאומגה 3. 
  • תרוו את עצמכם – הקפידו על שפע של נוזלים: מים ומים כמובן אבל ניתן לגוון גם בקפה, תה/ תה ירוק, חליטות שונות של עשבי תבלין ופירות (מה דעתכם על קינמון, נענע, לימונית, חמוציות, פלחי לימון ואפילו סלסולי מלפפון). 
  • זמן טוב לבוקר טוב - תקופה מצוינת להתחיל לעצב סדר בארוחות, זוכרים את ארוחת הבוקר תמיד אמרתם שאין זמן, אז  עכשיו יש ועוד איך. 
  • דוגמה לתפריט יומי מומלץ: 

ארוחת בוקר/ערב מאוזנת:
פחמימה- לחם או לחמנייה מחיטה מלאה
ירק- סלט/ ירקות חתוכים
חלבון- שקשוקה או כל ביצה אחרת לצורותיה או גבינה כלשהי עד 5%
ארוחת צהריים מאוזנת:
פחמימה- בטטה אפויה/ בורגול/קינואה
ירק- ירקות בכל צורה שאוהבים
חלבון- דג סלמון/ חזה עוף 

  • היו קשובים לעצמיכם, אכלו מתוך רעב והפסיקו כאשר אתם שבעים. לא בטוחים? הדרך הכי טובה היא לשאול את עצמינו ולנסות לחדד מהי התחושה הפיזית של רעב ושבוע.
  • זכרו: ארוחות מאוזנות תורמות לתחושת השובע וגם להרגשה הכללית שלנו. 

    ואם את מרגישים קצת אבודים בתזונה: אוכלים יותר מדי, רעבים יותר מדי, תמיד תוכלו להתייעץ עם הדיאטנים שזמינים עבורכם עכשיו עוד

     יותר. בשורה בתחתונה: נסו להכין מהלימון לימונדה :) – נצלו תקופה זו לדאוג לעצמיכם ולמשפחתכם. שמרו על תזונה מאוזנת, פעילות גופנית וגיבוש משפחתי/ חברתי  עד כמה שניתן.


תפריט ניווט תחתון