תפריט ראשי עליון

תפריט עמוד

תפריט עמוד

תוכן עניינים

הצוות הרפואי וצוותי מקצועות הבריאות ביחידה לפרקינסון והפרעות תנועה מלווים צעירים ומבוגרים עם קשת רחבה של שינויים תפקודיים – הפרעות הליכה, שינויים ביכולת לבצע פעילויות יומיומיות, בתכנון וויסות תנועה ובביצוע תנועות קואורדינטיביות, שינויים מנטליים, ועוד. הצורך בייעוץ פיזיותרפי עולה כשחל שינוי תפקודי ו/או נדרשות תכניות מותאמות-אישית לפעילות גופנית ולפעילות אקטיבית שאיננה אימון גופני (NEPA = Non exercise Physical Activity).

מהי פיזיותרפיה וכיצד טיפול פיזיותרפי יכול לסייע לך?

פיזיותרפיה הוא מקצוע בריאות המוסדר בחוק, מבוסס על ידע מדעי, ראיות מחקריות וניסיון קליני. עיקרו בפיתוח, שיפור והשבה של יכולות תנועה ותפקוד, טיפול בכאב, מניעת תחלואה משנית למחלה קיימת, הנגשה, מחקר חינוך והדרכה.

פיזיותרפיה מכוונת לקידום בריאות, להעצמת יכולות תפקודיות, ולהשגת שלומות מיטבית (Wellness). הטיפול מבוסס על תהליכי קבלת החלטות טיפוליות משותפים לפיזיותרפיסט/ית ולאדם שמולו, תוך יישום עקרונות שיקומיים והטמעתם גם מחוץ למסגרת הטיפול.

הגישה הטיפולית בפיזיותרפיה היא כוללנית, כשהמטופל/ת במרכז (Patient Centered). לפיכך, במסגרת הטיפול יש התייחסות מעמיקה לאורחות החיים שלכם (למשל, העדפות בבחירת פעילות גופנית, סדר יום), סביבת המגורים שלכם (למשל, האם יש מדרגות בבניין, אילו התאמות נדרשות בבית), תרבותכם, עיסוקכם – בעבודה ובשעות הפנאי, מערכות התמיכה שלכם, ועוד.

מה כולל מפגש הייעוץ הפיזיותרפי?

פגישת ייעוץ פיזיותרפי ביחידה לפרקינסון והפרעות תנועה, נמשכת כ-40 דקות, וכוללת:

  • ראיון בו תוכלו לספר על מצבכם, בדגש על השינויים התפקודיים שהייתם רוצים לשפר.
  • הערכה תפקודית ומוטורית – בדיקת תפקוד, בדיקת כוח שרירים, תחושה, ועוד, בהתאם לריאיון ולפי הצורך.  
  • בניית תכנית לפעילות גופנית מותאמת אישית.
  • הכוונה להתאמת טיפול לשיפור תפקוד במסגרת הקהילה (בהתאם לקופת החולים המבטחת אתכם).
  • ייעוץ נקודתי בשאלות תפקודיות – הכוונה והדרכה לתרגול ספציפי.
  • קידום השתתפות בפעילויות אקטיביות שאינן אימון גופני, בהתאם לעולם-התוכן שלכם, תחומי עיסוקכם, התחביבים שלכם, וכדומה.
  • לפי הצורך, התייחסות לנושאים נוספים שהם בתחום הידע בפיזיותרפיה, כמו התמודדות לא-תרופתית עם כאב, היפוטניסה אורטוסטטית, אסטרטגיות למניעת נפילות, ועוד.
  • בתום הייעוץ, תקבל/י מכתב מפורט עם פירוט האבחון וההמלצות המותאמות.  

 

ייעוץ פיזיותרפי למשתתפים במחקרים במסגרת היחידה להפרעות תנועה

ביחידה להפרעות תנועה מתקיימים מחקרים קליניים מגוונים, לבחינת ההשפעה והיעילות של טיפולים תרופתיים על תסמינים מוטוריים ולא-מוטוריים שונים. למשתתפים במחקרים, ניתן ייעוץ פיזיותרפי המכוון למקסם את היכולת הגופנית והתפקודית, לדייק את הפעילות האקטיבית ולהתאימה לצרכי המשתתף/משתתפת.

ייעוץ פיזיותרפי למטופלים במרפאת ההנטינגטון

מרפאת ההנטינגטון ביחידה להפרעות תנועה מורכבת מאנשי מקצוע ממספר תחומים: נוירולוגיה, פסיכיאטריה, סיעוד, עבודה סוציאלית, פיזיותרפיה, קלינאות תקשורת (טיפול בדיבור ובליעה) ותזונה. כחלק משירותי המרפאה, למטופלים ולבני משפחותיהם ניתן ייעוץ פיזיותרפי כמתואר, בדגש על יצירת קשר עם נותני שירותי הפיזיותרפיה בקהילה: הדרכה, שיתוף בידע ובמידע. הדיאלוג הרציף בין הפיזיותרפיסטית במרפאת ההנטינגטון ובין הפיזיותרפיסטים בקהילה (משירותי הבריאות השונים), מאפשר עדכון שוטף לגבי שינויים בתפקוד המטופל/ת וחשיבה משותפת לגבי הטיפול הנדרש. 

  • לתיאום תור לייעוץ הפיזיותרפי, נדרשת הפנייה מהרופא/ה המטפל/ת, התחייבות (טופס 17) מקופת החולים או תשלום לפי תעריפי משרד הבריאות. 
  • טלפון לקביעת תור: 03-6974909

יחידות ומרפאות

תפריט ניווט תחתון