תפריט ראשי עליון

תפריט עמוד

תפריט עמוד

פתולוגיה - מכון

​המעבדה להיסטולוגיה עוסקת בקבלה ובעיבוד הראשוני של כלל הדגימות המתקבלות למכון (פרט לציטולוגיה).

התהליך:


  • קבלת הדגימה למכון

הדגימות מגיעות למכון לפתולוגיה במכלים ייעודיים המכילים פורמלין בצירוף הפניה הכוללת פרטים דמוגרפיים של המטופל וכן פרטים קליניים לרבות מקור הדגימה, היסטוריית המטופל והאבחנה המבדלת העיקרית.  בתחנה הראשונה "חדר קבלת החומר" מתבצע התיאור המאקרוסקופי של התכשיר הכולל מאפיינים חשובים לאבחנה הנראים בעין, כגון מימדי גידול סרטני והמרחק שלו משולי הכריתה. בהמשך ניטלות דגימות מייצגות מן התכשיר בהתאם לפרוטוקולים המקובלים בתחום.


  • עיבוד הדגימות במעבדה
בסוף יום העבודה כל הדגימות מועברות למכשיר עיבוד רקמות (היסטוקינט). משך העיבוד במכשיר הינו כ- 12 שעות, במהלכן מתבצעת השריה של הרקמות בתמיסות קיבוע, ייבוש ולבסוף ייצוב של מבנה הרקמה ע"י  שימורה בתוך בלוק שעווה מוצקה (פרפין). הקיבוע בבלוק פרפין מאפשר חיתוך   של הרקמה באמצעות מיקרוטום לפרוסות דקיקות (בעובי 2-5 מיקרון).  החתכים נפרסים על פני משטח זכוכית המכונה "סלייד". הדגימה עוברת צביעה המאפשרת צפייה ברקמה תחת מיקרוסקופ אור. הצביעה המקובלת הינה ב  Hematoxylin & Eosin (H&E). התהליך מרגע יצירת הבלוק ועד להשלמת הכנת הסליידים, אורך כ-4-6 שעות ובסיומו הדגימה מוכנה לבדיקה ע"י פתולוג מומחה ומתן אבחנה היסטולוגית.  


העבודה בתחום הפתולוגיה כוללת טיפול במספר רב של דגימות ופריטים ממספר רב של מטופלים ועל כן מציבה אתגרים בטיחותיים ביניהם זיהוי נכון של הדגימה, התאמה בין מטופל לדגימה ובין דגימה לפריט. במכון לפתולוגיה של המרכז הרפואי תל אביב,  מושקעים מיטב המשאבים הטכנולוגיים הקיימים על מנת לאפשר זיהוי ודאי של דגימות ומעקב רציף אחר תהליך הטיפול בהן. כלל הדגימות, מרגע קבלתן, מוזנות למערכת ממוחשבת  המקצה מספר ובר-קוד ייחודיים לכל דגימה ולכל פריט מתוכה (בלוק, סלייד). כל עמדות העבודה במעבדות המכון מצוידות בסורק בר-קוד המשמש לזיהוי הפריטים השונים, ובמדפסת ייחודית המשוייכת לה בלבד. באופן זה, העבודה על כל פריט מתבצעת באופן נפרד וחד ערכי, עם זיהוי ודאי ורציף של הדגימה, המטופל וכל פריט ופריט.

השימוש באמצעים אלו, מאפשר למכון לפתולוגיה במרכז הרפואי תל אביב, להעניק שירות איכותי, מהיר ומעל הכל בטוח. 



תפריט ניווט תחתון