תפריט ראשי עליון

תפריט עמוד

תפריט עמוד

רוצה לדעת עוד?

שם מלא {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.required}}

שם מלא - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.textBoxChars}}

שם מלא - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.inputToShort}}

שם מלא - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.ContactNameTooLong}}

{{500 - ClubFormCtrlAlias.MailContactUS.Description.length}} תוים נשארו מתוך 500

קצת על סיבת הפניה {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.required}}

קצת על סיבת הפניה - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.FreeText}}

קצת על סיבת הפניה - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.inputToShort}}

קצת על סיבת הפניה - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.DescriptionTooLong}}

{{ClubFormCtrlAlias.ServiceMsgResponse}}

וידאו

ד"ר ונסה רואש על אוסטיאופורוזיס
אנדוקרינולוגיה - מכון

המרפאה למחלות עצם במרכז הרפואי ת”א, בי"ח איכילוב מיועדת לסובלים ממחלות הקשורות בעצם ומינרלים כגון אוסטיאופורוזיס, הפרעות במשק הסידן, מחלת פג'ט ועוד.

מהי מחלת האוסטיאופורוזיס?

אוסטיאופורוזיס ("עצם מחוררת") היא מחלה שקטה המתאפיינת בירידה במסה ואיכות העצם וכתוצאה מכך עולה הסיכון להופעת שברים. חשוב לאבחן את מחלת האוסטיאופורוזיס מכיון שקיימים היום טיפולים מגוונים, יעילים ובטוחים, המפחיתים באופן משמעותי את הסיכון לשברים.

כל אישה שלישית וכל גבר חמישי יחוו במהלך חייהם שבר אוסטאופורוטי. השברים האוסטאופורוטים הטיפוסיים הם שברי צואר הירך, חוליות עמוד השדרה, אמה, וכתף המתרחשים בנפילות פשוטות בבית או ברחוב וגורמים לכאב, תחלואה, נכות ואף תמותה. שכיחות השברים האוסטאופורוטים עולה עם הגיל ואנו רואים חשיבות עליונה במניעת שברים ושמירה על איכות חיים ורמה תפקודית גבוהה בכל לגיל. 

אוסטיאופורוזיס מתפתחת לרוב לאחר גיל המעבר בנשים ובקרב נשים וגברים בתהליך ההזדקנות. במקרים אחרים אוסטאופורוזיס היא משנית למחלות מסוימות או לטיפול תרופתי כמו למשל  אוסטאופורוזיס עקב טיפול בסטרואידים, אוסטיאופורוזיס על רקע חסרים תזונתיים כגון חסר בויטמין D וצריכה נמוכה של סידן, אוסטיאופורוזיס על רקע מחלות אנדוקריניות כמו פעילות יתר של בלוטת התריס או יתרת התריס, תסמונת קושינג ועוד.  

טיפול במחלות עצם - כל הדרוש תחת קורת גג אחת

במרפאה למחלות עצם של בי"ח איכילוב צוות של רופאים אנדוקרינולוגים מומחים, אחיות מוסמכות, תזנואיות ויועצים לפעילות גופנית מותאמת.

בדיקת צפיפות העצם מבוססת על טכניקת הנקראת DXA (DUAL X RAY ABSORBSIOMETRY) תוך שימוש בקרינת רנטגן ואשר תפקידה להעריך את חוזק העצם. מדובר בבדיקה קצרה, לא פולשנית, עם חשיפה מזערית לקרינה. נבדקת צפיפות העצם בעמוד שדרה מותני, צוואר ירך, ירך פרוקסימלית ואמה דיסטלית. באיכילוב מכשור מתקדם כולל תוכנה חדישה הנקראת TBS  (Trabecular Bone Score), אשר מאפשרת הערכה נוספת של איכות העצם בעמוד השדרה.
בדיקת צפיפות העצם בבי"ח איכילוב מתבצעת במכון האנדוקריני (מגדל אריסון, קומה 13) ע"י טכנאית מנוסה, הגברת מירה ארביב, על כן מובטחת בדיקה באיכות ודיוק גבוהים מאד לצורך אבחון, אבל גם ניטור ותגובה לטיפול תרופתי. הבדיקה מפוענחת ע"י ד"ר רואש, מפענחת מוסמכת מטעם החברה הבין לאומית לדנסיטומטריה (ISCD).

מומלץ לבצע בדיקת סקר מגיל 60-65 בנשים ומגיל 70 בגברים. במקרה שקיימים גורמי סיכון לאוסטאופורוזיס מומלץ כבר בגיל 50 לבצע בדיקה ראשונה בנשים וגברים.

בביקור במרפאתנו מתבצעת הערכה כוללת של מצבו הבריאותי של המטופל, הערכה של גורמי סיכון לשברים, הערכה של צפיפות עצם ובדיקות מעבדה. בסופו של התהליך ניתן להציע טיפול מתואם אישית למניעת שברים אוסטאופורוטים.

במסגרת המרפאה אנו מציעים בדיקות מעבדה יחודיות, בדיקות סמני שחלוף עצם  (CTX,P1NP) וביומרקרים חדישים נוספים, המאפשרים הערכה מעמיקה יותר של מצב המטופל, השפעת הטיפול וטיפול מותאם אישית. בדיקות אלו אינן כלולות בסל הבריאות והתשלום עבורן מכוסה ע"י המטופל/ת.

ניתן לקבל במכון יעוץ תזונה פרטני ע"י צוות של דיאטנים קלינים ויעוץ לפעילות גופנית מותאמת.   

המרפאה מתמחה גם במקרים של אוסטאופורוזיס קשה, אוסטאופורוזיס משנית וגם לאחר שברים יש מקום לטיפול לשיפור איכות וחוזק העצם ומניעת שברים חוזרים.

תאום תור:

לתאום תור לד"ר ונסה רואש פנו באמצעות דוא"ל:   end-c@tlvmc.gov.il

לתאום תור לבדיקת צפיפות עצם פנו באמצעות דוא"ל:  bd-clinic@tlvmc.gov.il

פרטי היחידה

03-6974000 זימון תורים
מגדל האשפוז עש אריסון
קומה 13

תפריט ניווט תחתון