לסוכר יש 60 שמות שונים. רוצים כמה דוגמאות?

סירופ תירס, מולסה, סוכרוז דקסטרוזה, פרוקטוזה, גלוקוזה, סוכר פירות, סוכר ענבים, סירופ אגבה, קרמל, דבש, סירופ מייפל ועוד. כשמייצרים מוצר, החוק מחייב לכתוב את כל החומרים המרכיבים אותו ברשימת הרכיבים בגב המוצר. הרשימה הזאת בנויה בסדר יורד, הרכיב הראשון הוא הרכיב שיש ממנו הכי הרבה במוצר, השני הוא אחד פחות וכך הלאה, עד הרכיב האחרון שיש ממנו הכי פחות.




אנחנו כבר יודעים שסוכר אינו בריא, ולא ניקח מוצר שהרכיב הראשון שכתוב בו הוא סוכר – כי אז ברור שהוא מכיל כמות גדולה של סוכר, אבל אם מדובר בכמה סוגים של סוכר המפוזרים בתוך הרשימה, איך נדע עד כמה הסוכר דומיננטי?

קודם כל קוראים את רשימת הרכיבים, מחפשים את שמות הסוכר השונים, ומצמצמים למינימום קניה של מוצרים המכילים סוכר. הסתכלו גם על טבלת הערכים התזונתיים ולא רק על הרכיבים. על חלק מהמוצרים תופיע כמות סוכרים, זכרו להסתכל ב-100 גרם מוצר ולא רק במנה מומלצת שהיא בדר"כ קטנה יותר ממה שתאכלו בפועל. במידה ואין תזכורת ברורה לכמות הסוכרים, העזרו גם בנתון של כמות הפחמימות הכוללת.

תפריט ניווט תחתון