​הקטניות טומנות בחובן עולם עשיר של טעמים, צבעים ומרקמים.
הן מהוות את אחד המזונות המזינים ביותר, עשירים במינרלים, בחלבון איכותי ובכמות גדולה של סיבים תזונתיים.

אז איך נשלב אותן בתפריט?

כך תכינו קטניות בשלושה שלבים בלבד:

  • השרייה: רוב הקטניות דורשות השרייה מראש. כדאי לקנות כמות גדולה, להשרות ללילה בסיר גדול מלא במים פושרים. בקיץ: מומלץ להשרות במקרר ובחורף על השיש.
  • בישול: שופכים את מי ההשרייה וממלאים את הסיר עד לכיסוי הקטניות (כ3-4 כוסות מים על כוס קטניות). מבשלים עד הרתיחה, מסירים את הקצף שנוצר, מכסים חלקית וממשיכים לבשל עד להתרככות.
  • הקפאה: לאחר צינון הקטניות המוכנות, מחלקים למנות מדודות בשקיות או קופסאות ומקפיאים.


להקלה על העיכול: האריכו את שלב ההשריה, הקפידו להסיר את הקצף בזמן הבישול והוסיפו למי הבישול פיסת אצת קומבו, שומר ו/ או קימל.

 

והנה, קיבלנו קטניות מבושלות, מוכנות לשילוב בכל תבשיל או מרק בקלות ובמהירות.


 


תפריט ניווט תחתון