תוכן עניינים

​איך הצלחתי להפיק מהלימון לימונדה?  

לעיתים אנו חווים אירועים אשר מובילים אותנו לשינוי בחיים האישיים או המקצועיים. לא סתם אומרים שממשברים צומחים. אני רוצה לשתף אתכם בסיפור משנה החיים שלי, החוויה המטלטלת שהחלה באפריל 2020 והוציאה אותי למסע וכעת טורפת גם את חיי המקצועיים וגורמת לי להוביל לשינויים משמעותיים עבור הרבה אנשים.

הימים ימי קורונה, בכל העולם מוטרדים מהנגיף החדש שתוקף.  במחצית הראשונה של 2020 אני ומשפחתי שהינו כחצי שנה בפרינסטון שבארה"ב, במסגרת שליחות של בן זוגי.

את האבחנה קיבלתי די במקרה. הרגשתי שינוי בשד ובעלי לחץ עלי לגשת להיבדק. הייתי לגמרי רגועה, לא חששתי. הבטחתי כי בשובנו לישראל אגש למרפאת השד באיכילוב.

ואכן הגעתי לכירורגית שד אשר לא מצאה ממצא שמרגיש חשוד אך הפנתה אותי לממוגרפיה כדי שאהיה רגועה.

כשהבשורה מגיעה כרעם ביום בהיר

לבדיקת הממוגרפיה הלכתי באמצע יום עבודה נינוחה למדי. אולם זו היתה בדיקה ששינתה את מסלול חיי. בבדיקה נראו ממצאים אשר דרשו המשך בירור וכך בבוקר למחרת הגעתי לבדיקת ביופסיה, עדיין שומרת על רוגע , בטוחה שהכל יהיה בסדר.

לאחר הביופסיה הראשונה התבקשתי להגיע להמשך בירור אך העדפתי להדחיק, עד היום בו בישרו לי שיש לי סרטן בשד שמאל, עם מעורבות של בלוטות לימפה.  עד לאותו היום חייתי אורח חיים בריא שכלל: ספורט, תזונה מאוזנת, לא עישנתי ולא שתיתי אלכוהול. חייתי ממש לפי הספר. המחשבה הראשונה שעלתה בראשי היא איך אני שחיה חיים בריאים, אני שמפחדת מבדיקת דם ומרגישה גיבורה אחרי הביופסיות חולה בסרטן!!!!!!

עם האבחנה הקשה הגיעה תכנית הטיפול שלי: כריתה חלקית ושחזור, הוצאת בלוטות לימפה, כימותרפיה, הקרנות ולקינוח טיפול הורמונאלי.

בכל שלבי האבחון לא שיתפתי אף אחד, גם לא את המשפחה המורחבת. אך מרגע קבלת הבשורה החלטתי שאני משתפת ויוצרת לעצמי מעגל תמיכה שילווה אותי במסע המפחיד והלא ידוע.

לשמור על שגרה למרות הכל וכן גם על שגרת הטיפוח

החלטתי לספר גם לשלושת בני שהיו בגילאים 11-18 והדגשתי שמצבי ניתן לטיפול ושאחלים. אמרתי להם שמחכים חודשים לא קלים אבל אני אבריא וביחד נעבור את התקופה. בני בן ה- 11 חשש מהקישור של סרטן למוות ( אמא שלי נפטרה מסרטן, מסוג אחר). ברגע שהבהרתי לו שבשונה מסבתא בסרטן שלי ניתן לטפל חזרנו למצב שגרה של מה אוכלים? אם אני לוקחת היום לאימון וכדומה - הסימן הכי טוב שהחיים ממשיכים. לבתי בת ה- 7 סיפרתי רק יומיים לפני הניתוח שאני צריכה לעבור ניתוח בשד כי יש גוש שצריך להוציא אותו.

בתקופה הזו למדתי שיש לנו כוחות ותעצומות נפש  שאנו כלל לא מודעים להם. כימו היה הפחד הכי גדול שלי , לאבד את השיער להיות מזוהה עם מחלה קשה זה הכי לא אני ואז גיליתי שאני מצליחה להתמודד עם ליין, אינפוזיות, בדיקות דם תכופות ומה לא. הכי חשוב היה מצב רוח טוב, חברות שמלוות לטיפולים וכימו שיק. להתחדש בבגדים , נעלים, תכשיטים ולהגיע לטיפול בסטייל.


המשבר שהוביל לדרך חדשה

ומדוע אני משתפת אתכם בסיפור שלי? טופלתי על ידי צוותים רפואיים מעולים בכל הצמתים השונים. לאורך המסע הבנתי שיש לנו החולות קשיים שונים אשר פוגשים אותנו מהביופסיה הראשונה ועד היום שאחרי ולקשיים הללו ניתן לתת מענה טוב יותר.

כאשר מתחילים את האבחון ניתן לדמות את הסיטואציה כמו עליסה בארץ הפלאות אשר מתגלגלת לה בתוך מנהרה ויוצאת בעולם אחר ולא מוכר. כך אנחנו החולות ולכן כל פן ההדרכה וההסבר צריך להיות מותאם למטופלת ומשפחתה. גיליתי עד כמה חשוב לדבר עם מישהי שהחלימה ומכירה את התחושות, הפחדים ויודעת מה עובר עליי. כמה חשוב השיתוף של הילדים/משפחה וחברים ועד כמה משמעותי מי שמלווה אותי לטיפולים . כיצד ניתן להפוך טיפול כימותרפי לחוויה חיובית ואפילו סוג של מהנה עם מלווה שכיף לי אותו ופעילות מודרכת במחלקה ועוד צמתים בדרך אשר ניתן להקל בהם ולהושיט יד.

ההתמודדות עם מחלת הסרטן חיזקה אצלי את המודעות לכוח האישי, לחשיבות של ליהנות מהחיים, המשפחה, חברים ומקום העבודה.

ובעיקר הגעתי לתובנה שמי שיודע הכי טוב מה קשה, מה חשוב, איך מרגישים ומה חושבים, אלה אנחנו המטופלות. 

השינוי האישי שהוביל לשדרוג דרך הטיפול במטופלות סרטן שד באיכילוב

איך תרמתי כעובדת ביה"ח איכילוב שיתפתי בתובנות שלי את מנכ"ל ביה"ח פרופ' רוני גמזו, על ההבנה שניתן לתת מענה טוב יותר למטופלות ושאני רוצה להוביל וליזום תהליך אשר שם במרכז את המטופלת. לשמחתי, פרופ' גמזו היה שותף להבנה שתהליכים צריכים לעבור דרך עיני המטופלים. כך המסע האישי שלי פתח את הדלת להסתכלות ובחינה של מסע המטופלת בסרטן השד.

פרופ' גמזו החליט לאפשר לי להוביל תהליך מחודש של 'מסע' המטופלת בסרטן השד ,יחד עם אגף השירות וחווית המטופל, הנהלת הסיעוד, הנהלת המרפאות ובשיתוף עם קבוצת מיקוד של חולות ומחלימות בבית החולים.  

מעודד לדעת שבביה"ח איכילוב לא מתמקדים רק בלתת את הטיפול הכי טוב, אלא חשוב לנו לתת גם המעטפת הטובה ביותר לטיפול ברמה המנטלית והנפשית. לתת מענה גם לדברים הכי פשוטים שבחיי היום יום לפני המחלה נראים לנו לגמרי טבעיים וטריוויאליים.

אם את כרגע בתהליך, לאחריו או רוצה להיבדק אשמח לסייע. מוזמנות לפנות אליי לכתובת: oshratn@tlvmc.gov.il

 

שלכן,

אשרת נדלר 

והכי חשוב קודם כל לכו להיבדק, בדיקת שד מצילה חיים!

יחידות ומרפאות

תפריט ניווט תחתון