תוכן עניינים

​אין ספק ששנת תש"פ תיחרט בזיכרוננו כשנה הכי לא שגרתית בחיינו! שנה שבה נאלצנו לוותר על ערב הפסח המסורתי, על חגיגות יום העצמאות האהובות ועל האירוח של חגי תשרי - בבית ובסוכה. 

רגע אחרי תחילתה של שנה חדשה, גל הלברט, דיאטנית קלינית, מזכירה לנו כמה טוב ובריא להסב יחדיו לארוחה, גם אם המשפחה הגרעינית שלנו קטנה וכמה טוב זה עושה להשקיע בעצמנו במזון מפנק, בריא ומגוון.



יתרונות הבישול הבייתי

אחד היתרונות בבישול ביתי הוא השליטה המוחלטת על הרכיבים: הטריות שלהם, המינון ברמות השומן, הנתרן והסוכר וכמובן תנאי הבישול והניקיון. ההמלצות שלי:
  • אפשר וכדאי לצמצם בכמות השמן והחמאה. במקומם, מומלץ להשתמש ביותר עשבי תבלין ובתבלינים יבשים. הם תורמים המון לטעם ומכילים פחות קלוריות.
  • כשמכינים סלט או פלטת ירקות בבית, היתרון הוא גדול! הירקות נחתכים בסמוך לאכילה, כך שרוב הוויטמינים והמינרלים נשמרים. אפשר להתחשב בטעמים של כול בני הבית, אם מישהו לא אוהב עגבניות או פלפלים, אפשר לחתוך את כל הירקות בנפרד, להניח בקעריות קטנות, לשלב תוספות כמו טונה, קוביות בולגרית, חמוצים, גרגירי תירס ועוד ולתת לכל אחד ליצור את הסלט שלו.
  • כשמבשלים בבית אפשר לבחור להגיש ארוחה בריאה, עשירה וגם דלה בקלוריות. לדוגמה: פלטת ירקות במגוון צבעים, בשילוב עם גבינות ומטבלים, פשטידות מגבינות רזות, טורטיות אישיות ממולאות בכל טוב: אבוקדו, ביצה קשה, גבינה 5%, טונה, סלמון מעושן ושלל ירקות. לקינוח הגישו קערות מוזלי אישיות: יוגורט + גרנולה (עדיף ללא סוכר) עם פירות העונה.
  • בבית, רצוי לשלב את הילדים בהכנת הארוחה. לתת לכל ילד תפקיד בהתאם לגיל וליכולת: לקטנטנים לערבב (וללקק את הכף), לגדולים יותר אפשר לתת לחתוך (בהשגחת מבוגר) ולתבל והילדים הגדולים יכולים אפילו לחמם על הגז או לאפות. מעבר לתחושת הביחד, חשוב ללמד את הילדים להיות עצמאים גם שזה נוגע לתזונה שלהם.

מתכונים

לסיום, אני רוצה לשתף אתכם ב-2 מתכונים מומלצים וממש קלים להכנה:
  • דפי אורז ממולאים בירקות (אצלנו בבית קוראים לזה "אגרול שקוף"):
  • במחבת רותחת מקפיצים: פלפלים בכל מיני צבעים, נבטים, גזר ובצל, במעט שמן קנולה. מתבלים ברוטב סויה, מעט רוטב טריאקי, פלפל שחור, מעט קארי צהוב/ אדום (לא חובה) ועשבי תיבול כמו כוסברה. מקררים קצת לאחר ההקפצה. מוציאים דף אורז מהאריזה, משרים למספר שניות עד להתרככות קלה, פורסים על גבי קרש חיתוך, מניחים בקצה אחד ירקות מוקפצים ומגלגלים, תוך כדי קיפול הקצוות אל תוך הגלגול. הניחו בצלחת הגשה כששפת הגלגול למטה והתחילו במילוי הדף הבא.
  • פשטידת גבינות רזות (מתכון שתמיד מנצח): בתבנית משומנת פורסים ירקות מכל סוג שמתחשק לכם, במגוון צבעים - טריים, או קפואים. בקערה נפרדת מערבבים: 3 גביעים של גבינות 5% (גבינה לבנה/ קוטג'/ בולגרית ובגדול מה שיש במקרר, מותר ורצוי לשלב) 3 ביצים, 4-5 כפות קמח רגיל או מלא, מתבלים לפי הטעם בפלפל, במלח ובכורכום. שופכים מעל הירקות את התערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד לאפייה.


תפריט ניווט תחתון