תוכן עניינים

פרויקט ראשון מסוגו מתקיים במעבדת התלת מימד בביה"ח איכילוב במסגרתו יוצרים גבסים מעוצבים ומודפסים בהתאמה אישית למבנה הגוף ולסוג השבר.

מטרת הפרויקט היא לבצע רפורמה שלמה בעולם קיבועי הגפיים ע"י סריקות תלת-מימדיות והתאמה אישית של מוצרים מודפסים במדפסות תלת-מימד.

הפרויקט תחילה יבדוק התכנות בתחום השברים בגפיים, המטופלים באופן אמבולטורי ובהמשך יורחב אף למתאר רפואה דחופה (חדר מיון) כך שבעתיד מטופל עם שבר בשורש כף היד, למשל, יוכל להיסרק ויותאם עבורו "גבס" שיודפס במעמד שהייתו במיון במדפסת תלת-מימד שתפעל במקום.

"גבס, הרבה פעמים, נעשה בזמן החבלה כשיש בצקת ונפיחות", מסביר ד"ר דדיה, סגן מנהל המערך הארצי לאורתופדיה אונקולוגית ומנהל יחידת החדשנות הכירורגית במרכז הרפואי איכילוב תל אביב. "ברוב המקרים, לא ניתן לשים את הגלילים ישירות על העור, אז משתמשים בריפודים אשר גורמים להזעה, לאי נוחות ולגרד. כל אלה מהווים פוטנציאל לפצעי לחץ, לשפשופים סביב נקודות לחץ ולתהליכים זיהומיים שנוצרים מתחת לגבס. שלא לדבר על משקלו הכבד – גבס לרגל שמגיע עד הירך שוקל כ־10 ק"ג. כשפותחים את גבס תמיד מגלים בעיות כגון פצעים על העור."

 

איך מדפיסים גבס במדפסת תלת-ממד?

סורק נייד סורק את שטח גוף המטופל ישירות למחשב ולמדפסת תלת-ממד. החומרים מהם מודפס הגבס הם חומרים פולימרים שאינם רעילים במגע עם עור, כאשר ישנו מגוון רחב של אפשרויות בחירה. "הסריקה מציעה התאמה מושלמת לעור ללא שום נקודות לחץ. הגבס המודפס מתאים אחד לאחד וכל סכנה לפצעי לחץ ושפשופים יורדת", מסביר ד"ר דדיה.

 

הפיילוט נערך בשיתוף שתי חברות הטכנולוגיה Synergy3dmed ו-Spentys. בשלב זה של התכנית, הגבס התלת-ממדי אינו מיועד לשימוש בעת קיבוע השבר הראשוני אלא לאחר כשבוע או יותר לאחר הפציעה, כאשר השבר מיוצב, כשיש צורך להחליף את הגבס ובאישור רופא. כרגע, הטיפול מתאפשר רק באיכילוב, באופן ניסיוני ובמסגרת מחקר, ובהמשך ייתכן לאפשר את הטיפול בו דרך ביטוחים משלימים, כפי שנעשה כיום עם גבס "קל" (גבס פלסטי).  

הגבס ששובר את הכללים!

הסד החדשני יכול לעזור להרבה אנשים ולשפר את איכות חייהם בתקופת ההחלמה. אפשר לעשות אתו הכל: לשחות, להתקלח, לטוס לחו"ל ועוד. הוא לא רק מעוצב בצורה חדשנית ועתידנית, אלא גם מותאם אישית למבנה גופו של המטופל ולכן אינו לוחץ, אינו משפשף, אינו מחמיר פצעים ואינו גורם לפצעים. החומר קל מאד, לא גורם להזעה, והמבנה המחורר נותן הרגשה אוורירית ומאפשר לטפל בפצעי שפשוף הנגרמים, למשל, בתאונות דרכים. 
 

מועמדים נוספים לפיילוט מסוג זה: תינוקות, ילדים הזקוקים לשבר בירך והיום מגבסים אותם עד לבטן ובית החזה וקשישים שסובלים מפצעי לחץ.

 


לפרטים ויצירת קשר - מעבדת תלת מימד בכירורגיה

יחידות ומרפאות

תפריט ניווט תחתון