תוכן עניינים

אחת מתופעות הלוואי הפחות רצויות של החורף (לעומת גשמי הברכה, למשל), מתרחשת בעור שלנו. הוא הופך יבש, נפצע בקלות, ועוד אי נעימויות שכאלו.

 

להלן 10 המלצות לשמירה על העור וטיפוחו בעונה הגשומה-אך יבשה:

קבלו חוות דעת ממומחה

לסובלים מבעיות עור יבש בעונה הקרה, מומלץ להיוועץ ברופא עור. ייעוץ אחד כזה עשוי להיות השקעה משתלמת. הרופא יאבחן את סוג העור ויציע בהתאם את סוג התכשיר או הטיפול המומלץ.

כל המרבה בקרם

מומלץ שימוש בקרם לחות על בסיס שמן ולא על בסיס מים, מאחר שהשמן יוצר שכבת מגן על העור השומרת מפני בריחת הלחות. מומלץ שהקרם לא יחסום את הנקבוביות; ניתן להשתמש גם במשחות שמכילות רכיבים כמו גליצרין, סורביטול, או חומצת אלפא-הידרוקסית, המעניקים יותר לחות.

אל תחסכו בקרם הגנה לשמש

קראתם נכון - קרם הגנה לשמש אינו משמש רק לחודשי הקיץ, כיוון שגם קרינת שמש חורפית עלולה לגרום נזק לעור. מומלץ להשתמש בקרם הגנה בעל ספקטרום רחב (המגן בפני מספר סוגי קרינה), ולמרוח אותו על הפנים והידיים כחצי שעה לפני שיוצאים החוצה. מומלץ לחזור על הפעולה, אם נמצאים בחוץ לאורך זמן.

הושיטו יד לידיים

עור הידיים דק יותר מאשר בחלקי גוף אחרים ויש לו פחות בלוטות שמן. המשמעות היא שקשה יותר לשמור על לחות העור בידיים, במיוחד במזג אוויר קר ויבש. התוצאה עלולה להיות גירוי וסדקים. מומלץ  לשמור על ידיים חמות, ועדיף כפפות העשויות מכותנה ולא מצמר.

הימנעו מגרביים רטובות

גרביים (כמו גם כפפות) רטובות, עלולות לגרום לגירוי בעור שמתבטא בגירודים, סדקים בעור, פצעים, ואפילו הופעת אקזמה. אם צריך - קחו אתכם זוג גרביים נוסף בתיק, לכל מקרה שלא יבוא.

תנו הד לאדים

חימום באמצעות מיזוג אוויר ומפזרי חום, מייבש את האוויר במשרד או בבית. מומלץ לאזן מצב זה על ידי מכשיר אדים וכך למנוע התייבשות של העור. מומלץ לפזר מספר מכשירי אדים בבית, על מנת להשיג אוויר לח יותר בכל חללי הבית.

שתו מים

שתיית מים מועילה לבריאות באופן כללי, אך גם מי ששותה 10 או 12 כוסות ביום עלול לסבול מעור יבש. באופן כללי כדאי להרבות בשתיית מים בשביל לשמור על הבריאות, אך אין די בכך כדי לטפל בעור יבש. 

לשמן את הרגליים

בחודשי הקיץ אפשר להשתמש בקרם גוף רגיל גם לרגליים, אך בחורף דרוש תכשיר מיוחד לכך. נסו למצוא משחות שמכילות גליצרין או שמן פרפין, כמו ואלין לדוגמה. כדאי לדאוג גם להסרת העור היבש באופן סדיר, כדי לאפשר לקרם הלחות לחדור עמוק יותר ומהר יותר לעור.

 

 

האטו עם הפילינג

אם עור הפנים יבש וגורם לאי נוחות, מומלץ להימנע מתכשירי פילינג חזקים, ממסכות פנים אגרסיביות, או משימוש במי פנים המבוססים על אלכוהול - כל אלה עלולים לספוג לחות נחוצה מהעור. מומלץ להשתמש בחלב לניקוי הפנים, או במי פנים ללא אלכוהול, כמו גם במסכות שמחדירות לחות לעור ושאינן מכילות חומר שנוטה לייבש את העור.

הימנעו מאמבטיות חמות במיוחד

ברור שאמבטיה חמה ביום חורף קר הינה תענוג של ממש, אך כאשר מים חמים מאוד באים במגע עם העור, הם מפרקים את ההגנה השומרת על רמת השומניות בעור וכך אפשר לאבד לחות. מומלץ, אם כן, להסתפק במים חמים ולא לוהטים. כמו כן כדאי לקצר את זמן השהייה באמבטיה.
אמבט במים פושרים עם אבקת סודה או אבקת שיבולת שועל, יסייע בהרגעת העור אם הוא יבש מאוד ומגרד.   

לסיכום - דברי המומחית

לדברי ד"ר חגית מץ, סגנית מנהל מחלקת עור במרכז הרפואי תל-אביב, בתקופת החורף, גדל מספר הפונים למרפאת עור ומתלוננים על גרד כללי, בעיקר בשוקיים. הסיבה העיקרית לגרד זה היא יובש העור. חימום האוויר במכשירים שונים הגורמים לאוויר החדר להתייבש, גורם בין היתר לעליה באידוי המים מהעור ולהתייבשותו.


"לפיכך, חשוב במיוחד בתקופת החורף, להקפיד על שימון ושמירה של לחות העור בעזרת קרם לחות ושתיית מים מרובה; לא להגזים במקלחות, הגורמות בעיקר לתחושת רגיעה ולהפחתה זמנית בגרד, אך  אח"כ להחמרה ביובש העור; מומלץ להפחית את גירוי העור באמצעות פילינג וקילופי עור שכאלו; תרופות סבתא יעילות הינן הוספת סודה לשתיה ואבקת שיבולת שועל לאמבט, הידועות כמפחיתות ומרגיעות גרד", מסכמת ד"ר מץ.

תרגום מקוצר, מקור:

10 Winter skin care tips; WebMd, November 2010.

יחידות ומרפאות

תפריט ניווט תחתון