תפריט ראשי עליון

תפריט עמוד

תפריט עמוד

תוכן עניינים

וירוס הקורונה (COVID-19) מהווה סיכון מהותי לבריאות הציבור- ובמיוחד למטופלים מבוגרים יותר או אלו הסובלים ממחלות כרוניות. מטופלים סוכרתיים אינם בסיכון גבוה יותר להידבק בווירוס אך סוכרתיים הנדבקים בקורונה, חשופים יותר לסיבוכים קשים.

לא ידוע על הבדל בתגובה לקורונה בין מטופלים עם סוכרת מסוג 1 לסוכרת מסוג 2. 

אין הוכחה לכך, אך סביר להניח שמטופלים סוכרתיים הסובלים מסיבוכי המחלה, חשופים יותר גם לסיבוכי קורונה לעומת מטופלים סוכרתיים שאינם סובלים מסיבוכי המחלה. 

 

כיצד להתכונן?

  • הכינו רשימת תרופות ומינונים מסודרת.
  • הכינו תכשירים לטיפול בנפילת סוכר (היפוגליקמיה) - גם במצב בו לא תוכלו לאכול (מיץ, ג'ל סוכר, ריבה, דבש, סוכריות וכד'). 
  • ודאו שיש לכם מלאי תרופות מספק לחודש הקרוב.

 

כיצד להתמגן?

  • עקבו אחרי הנחיות משרד הבריאות המתעדכנות מדי יום והקפידו לבצען בדיוק.
  • הימנעו ממגע או קירבה לאנשים חולים או אלו הנמצאים בבידוד בשל חשיפה אפשרית.
  • הקפידו על שטיפת ידיים תכופה עם מים וסבון במשך 20 שניות.
  • על פי הנחיות משרד הבריאות, הימנעו מיציאה מהבית ומשהייה במקומות הומים.

 

מהם סימני אזהרה לזיהום חמור?

  • קושי בנשימה
  • כאב מתמשך בחזה
  • בלבול או ישנוניות
  • כיחלון בשפתיים

 

מה לעשות במקרה של הדבקות בנגיף?

  • שתו כמות נאותה כדי להימנע מהתייבשות
    נהלו מעקב הדוק אחר רמות הסוכר בדם.
  • שימו לב ! שמדי סוכר רציפים עלולים להיות מושפעים משימוש במינון גבוה של תרופות כמו אקמול/ אספירין וויטמין C וכד'.
  • הישארו בבידוד ולהימנע מהדבקת אנשים אחרים. 

 

מקורות:


תפריט ניווט תחתון