תוכן עניינים

מרק עוף הוא הלהיט של כל הזמנים: אלגנטי ונאה לאירוח. מחמם ומנחם. קל ומהיר להכנה. וגם תרופת סבתא ידועה, שכושר הריפוי שלה זוכה לגיבוי במחקרים: למרק עוף יש תכונות אנטי דלקתיות. ד"ר אולגה רז - לשעבר מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה, עושה כבוד למרק העוף


מחקרים: מרק עוף יפה לבריאות

אם גם אתם גדלתם על המיתוס שמרק עוף איננו רק טעים, אלא גם מרפא - כדאי שתדעו. זאת כבר לא תחושת בטן אלא עובדה מדעית שהוכחה במחקרים:

  • חוקרים מאוניברסיטת נברסקה בארה"ב בדקו ומצאו כי למרק עוף יש תכונות אנטי-דלקתיות.
  • מחקר אחר גילה שכאשר מבשלים את העוף, נוצר חומר כימי הדומה בהרכבו לחומרים שנמצאים בתרופות נגד שיעול וברונכיטיס
  • וחוקר שלישי מצא שהאדים העולים מהמרק בעת הבישול, משפיעים לטובה על מי שסובלים מקשיי נשימה ושיעול.


עוד 2 יתרונות חורפיים של מרק עוף

מעבר לתכונות הריפוי המוכחות שלו, יש למרק העוף עוד שני יתרונות בולטים, החשובים במיוחד בעונת החורף:

  • הספקה חיונית של נוזלים
    נשמע טריוויאלי? ממש לא! בעונת החורף, רוב האנשים אינם מרגישים צמא ולכן אינם שותים מספיק. מרק עוף מספק לגוף נוזלים, ומשלים את מכסת הנוזלים הדרושה.
  • תגבור של נתרן ואשלגן לגוף
    מרק עוף מכיל נתרן (שמקורו בעוף) ואשלגן (שמקורו בירקות שאנחנו מוסיפים למרק, ובהם: קישואים, גזר, בצל, דלעת, וכמובן פטרוזיליה ושמיר). שני אלה הם חומרים חיוניים לגוף, במיוחד בחורף, כשרוב האנשים אוכלים פחות ירקות טריים.

יש מרק עוף ויש מרק עוף דל שומן

לפניכם מתכון פשוט וקל להכנה, שיבטיח כי תיהנו מכל היתרונות של מרק העוף, בלי להכניס לגוף שומן מיותר:

  • מבשלים את חלקי העוף בסיר מכוסה במים, עד לרתיחה, וממשיכים ברתיחה עוד 7-10 דקות
  • שופכים את המים ואת הקצף שנוצר למעלה, ובכך - נפרדים מכמות גדולה של שומן
  • ממתינים שהעוף יתקרר מעט, ואז מסירים ממנו את העור ומחזירים את העוף לסיר
  • מוסיפים מים, ירקות ותבלינים, כולל עשבי תיבול, ומבשלים כחצי שעה.

מרק זה מרק ועוף זה עוף מכובס... וטעים

לעוף שהתבשל בתוך המרק ותרם לו את סגולותיו המבריאות, נהוג לקרוא בכינוי הלא מחמיא "עוף מכובס", וחבל. כי לעוף מהמרק יש פוטנציאל להפוך למעדן מלכים, אם רק יודעים לתת לו את הבמה הנכונה - כחלק מארוחה שלימה, או כבסיס להכנת מאכלים מזינים וטעימים אחרים. הנה כמה רעיונות לאוהבי מרק עוף שיודעים לפרגן – לעוף ולעצמם:

  • סלט עוף טעים ובריא
    חותכים "עוף מכובס" לפרוסות או  קוביות. מוסיפים מעט מיונז 5% ובצל שטוגן קלות בשמן זית או קנולה. אפשר להוסיף גם ביצה קשה חתוכה.
  • רצועות מוקפצות
    חותכים "עוף מכובס" לרצועות 'עוף מכובס'. מוסיפים מגוון ירקות מבושלים. מקפיצים במעט שמן/ סויה.
  • מילוי משביע לכריך
    מערבבים שאריות "עוף מכובס" עם מעט מיונז 5%. מניחים על הכריך לבית הספר, לאוניברסיטה או לעבודה.

בתיאבון ולבריאות!

תפריט ניווט תחתון