תוכן עניינים

מאת: ד''ר דן ג'וסטו


יתר לחץ דם, סוכרת, עישון ועודף כולסטרול הינם גורמי סיכון מוכרים למחלות לב ולאירועים מוחיים. חסר בויטמין D הינו גורם סיכון מוכר לאוסטיאופורוזיס ולשברים. בשנים האחרונות, מסתבר שחסר ויטמין D הינו גורם סיכון נוסף למחלות לב. מחקר שהתפרסם ב-2009 בעיתון Journal of the American Geriatrics Society מחזק השערה זו.


מאכלים עם חלבון


במחקר השתתפו 3,408 גברים ונשים אמריקאים מן הקהילה, שהם מעל גיל 65 (כלומר, מדובר באוכלוסיה בריאה יחסית, שלא דרה במוסדות). החוקרים עקבו במשך 7.3 שנים בממוצע אחר המשתתפים. במהלך שנות המחקר, 44% מן המשתתפים הלכו לעולמם. רמות נמוכות של ויטמין
D נמצאו קשורות בתמותה בכלל, ובתמותה מאירועים מוחיים ולבביים בעיקר – מעבר לגורמי הסיכון הידועים, כגון יתר לחץ דם, עישון ואחרים.

נשאלת השאלה, האם מתן של ויטמין D, או אכילת מזון עשיר בויטמין D (למשל, שמן דגים, ביצים וכבד עוף) מורידים את אחוזי התמותה בגיל השלישי. כיום מתנהלים מחקרים נוספים הבודקים שאלות אלה, ובשנה הקרובה כנראה שכבר נזכה לממצאים מעניינים.

תפריט ניווט תחתון