תפריט ראשי עליון

תפריט עמוד

תפריט עמוד

תוכן עניינים

קולונוסקופיה היא בדיקה נפוצה לצורך אבחון וטיפול במחלות של המעי הגס. כולל מניעה וגילוי מוקדם של סרטן מעי הגס. הבדיקה היא אבחונית וטיפולית. במהלך בדיקת הקולונוסקופיה ניתן לבצע פעולות שונות כמו: לקיחת ביופסיה, כריתת פוליפ והרחבת המעי במקרה של היצרויות. ההכנה לבדיקה היא חלק קריטי והכרחי להצלחת הבדיקה. מטרת ההכנה היא לרוקן את חלל המעי מכל התוכן שיש בו על מנת שניתן יהיה לראות היטב את דופן המעי. הכנה לא טובה תפגום באיכות הבדיקה וביכולת האבחנה ולפעמים תצריך קולונוסקופיה חוזרת. תהליך ההכנה נמשך מספר שעות וחייבים להקפיד על כל הוראות ההכנה. ההכנה מחולקת לשלב התזונה ושלב החומרים המשלשלים. שלב התזונה משותף לכל הנבדקים. שלב המשלשלים משתנה מנבדק לנבדק.
החלק הראשון של ההכנה התזונתית כולל כלכלה דלת שארית ובעיקר איסור מוחלט על פירות וירקות. מטופלים צמחונים או טבעונים מתקשים בהרכבת תפריט מתאים לפני בדיקת קולונוסקופיה ולעיתים התוצאה היא הכנה לא מספיק טובה ובדיקות חוזרות ומיותרות. לכן, הרכבנו תפריט זה כהשלמה לדף ההכנה הראשי. חשוב לציין כי אלו לא המלצות תזונתיות לשגרה, אלא לצורך הכנה לבדיקת קולונוסקופיה בלבד.

מה אסור לאכול לפני בדיקת קולונוסקופיה?

  • מוצרי חיטה מלאה על כל סוגיה (קרקרים, לחם, פסטה).
  • קטניות (עדשים, חומוס, שעועית וכד').
  • ירקות טריים/מבושלים.
  • פירות טריים/מבושלים/יבשים/שייקים/מיצים.
  • דגנים כגון כוסמת, קינואה.
  • תחליפי חלב/גבינות על בסיס אגוזים.
  • מוצרי טבעול.
  • זרעים על כל סוגיהם (פשתן, צ'יה, שומשום, פרג וכד')
  • אגוזים או פיצוחים על כל סוגיהם.

מה מותר לאכול לפני בדיקת קולונוסקופיה?

  • ביצים
  • מוצרי חלב.
  • תחליפי חלב/גבינות על בסיס אורז/קוקוס
  • טופו רגיל.
  • טחינה (לא משומשום מלא).
  • אורז לבן בלבד
  • מוצרי חיטה לבנה על כל סוגיה (קרקרים, לחם, פסטה).
  • מרק מאבקת מרק - צלול.
  • תה, קפה.
  • ארטיק קרח או ג'לי (על בסיס מים ללא חתיכות פרי ולא בצבע אדום)

יחידות ומרפאות

תפריט ניווט תחתון