 |
מתיחת עור באמצעות ”וייסבנדס” (WiseBands) |
 |
|
| |
WiseBands (”וייסבנדס”) הינו פיתוח ישראלי ייחודי של המנתח הפלסטי, ד”ר ג'רי ויס, מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית שבמרכז הרפואי ת”א. פעולת המכשיר מבוססת על ניצול התכונות הויסקו – אלסטיות של העור והרקמות הרכות, אשר תחת עומס מכני מבוקר מאפשרים מתיחה משמעותית בזמן קצר יחסית מבלי לפגוע בחיות הרקמות. המכשיר אושר על-ידי ה-FDA האמריקאי לשיווק בארה”ב.
ה”וייסבנדס” מיועד לסגירת פצעים באותם מקרים בהם קיים חסר עור כתוצאה מחבלה, שברים פתוחים, פאסיוטומיות, כריתת גידולים של העור או כאלו המערבים את העור, סיבוכים שלאחר ניתוח בטן או חזה וכו'. עד כה טופלו מקרים אלו באמצעות השתלת עור, מתלים מקומיים או חופשיים ו/או הרחבת רקמות (Tissue Expansion), תוך שימוש במותחנים מסיליקון.
מנגנון ההפעלה של ה”וייסבנדס” מבוסס על רצועה שמחדירים לעור משני צידי הפצע, בדומה לפרוצדורה של תפירה רגילה. לאחר מעבר הרצועה דרך העור משחילים את קצה הרצועה לתוך מנגנון המתיחה. אז, נועלים את המכשיר ומסובבים את כפתור המתיחה עד שהרופא חש כי העור מתוח דיו. עם הזמן המתח בעור המתוח יורד ומאפשר מתיחה נוספת. בהמשך, מנגנון המתיחה יופעל בהתאם לצורך במשך פרקי זמן שונים עד אשר שולי הפצע יקורבו האחד לשני, ולאחר מכן סגירת הפצע תעשה כמקובל - באמצעות תפרים וסיכות.
למכשיר יתרונות רבים על פני מוצרים מתחרים ועל פני שיטות קודמות, בפתרון בעיית חסר עור וסגירת פצעים מורכבים: השימוש ב”וייסבנדס” מאפשר למתוח את העור ולכסות את הפצע הפתוח ללא צורך בהשתלת עור; הצלקת שנשארת היא קטנה יחסית ואסתטית יותר מאשר בטכניקות אחרות; הריפוי לאחר סגירת הפצע הוא מהיר, והחולה משתחרר לביתו לאחר תקופת אשפוז קצרה יותר. ל”וייסבנדס” יתרון נוסף - מנגנון בטיחותי ייחודי המגביל את הכוח המופעל על העור ומצמצם את הסיכון לגרימת נזק לרקמות. |
|
|
|