תפריט ראשי עליון

תפריט עמוד

תפריט עמוד

תתעורר, אתה בניתוח | אטמוספירה מרץ 23'

כך מבצעים בבית החולים איכילוב ניתוח מורכב של הוצאת גידול מוחכשהמטופל או המטופלת ערים ובהכרה. המטרה: להוציא את הגידול בלי לפגוע ביכולותיו הקוגניטיביות
לקריאה לחצו כאן
נוירוכירורגיה - מערך

המרכז לגידולי מוח בביה"ח איכילוב, המרכז הרפואי תל-אביב, הוא הגדול והמוביל מסוגו במדינת ישראל ונחשב בין המתקדמים בעולם. המרכז אחראי לטיפול בכל סוגי הגידולים המוחיים, ע"י שימוש במגוון הטכנולוגיות המתקדמות ביותר. המרכז לגידולי מוח משרת חולים מכל רחבי הארץ ולמעלה מ- 70% מהחולים הם ממחוזות מחוץ לגוש דן, הבוחרים לקבל את הטיפול הנוירוכירורגי במרכזנו. 

במרכז צוות רב-תחומי הכולל נוירוכירורגים מומחים בגידולי מוח, נוירואונקולוגים, רופאי קרינה, נוירופתולוגים ונוירורדיולוגים. בנוסף במרכז מתאמות ייעודיות לחולים הסובלים מגידולי מוח ועובדת סוציאלית הנותנת תמיכה והכוונה בנושאים רפואיים וביורוקרטיים לחולים ולמשפחותיהם, בזמינות 24/7. הערכות קוגניטיביות מבוצעות למטופלים במהלך תקופת מחלתם ועוקבות אחר המצב התפקודי של החולים בהתאם לאופי הגידולים וזיהוי מצבים הזקוקים לטיפול שיקומי מכוון, במידה שנדרש כזה. כמו כן מתקיימות ישיבות שבועיות קבועות בהן משתתפים כל חברי הצוות (Tumor Board) לצורך דיון רב-תחומי וקבלת החלטות טיפוליות עבור כל מטופל.



תחומי המומחיות של המרכז לגידולי מוח:

ניתוחי מוח (קרניוטומיה) בעירות תוך שימוש בניטור אלקטרופיזיולוגי מתקדם, לכריתת גידולים הממוקמים באזורים קריטיים לתפקודי שפה, תנועה ושימור תפקודים קוגניטיבים גבוהים.

ניתוחי מוח (קרניוטומיה) לכריתה של גידולי מוח שפירים וממאירים כולל גידולים מסוג מנינגיומות, גליומות, גרורות וקברנומות.

ניתוחים אנדוסקופים וקרניוטומיות לכריתת גידולים של אזור האוכף התורכי ובסיס הגולגולת.

ביופסיות סטראוטקטיות, כולל עם שימוש בסמן פלואורסנטי (5ALA).

צריבת והרס גידולים באמצעות לייזר (LITT (Laser Interstitial Thermal Therapy.

מחקרים קליניים.

גידולי מוח

קיימים יותר מ- 100 סוגים של גידולי מוח, חלקם סרטניים וחלקם שפירים (לא סרטניים). ישנם גידולים שמקורם ברקמת המוח, לרוב מקורם בתאי הגליה (סרטניים) או במעטפת (קרומי) המוח (שפירים), והם נקראים גידולי מוח ראשוניים. בניגוד לגידולים אחרים בגוף, נדיר שגידולים אלו ישלחו גרורות לאיברים אחרים בגוף. 
לעומתם, ישנם גידולים שניוניים במוח (המכונים גם גרורות מוחיות) אשר מקורם מתאים ממאירים שנדדו למוח דרך מחזור הדם לאחר שנוצרו והתנתקו מגידול סרטני הממוקם מחוץ למוח (למשל מגידול בשד או בריאות). תסמינים של גידולי מוח יכולים להתפתח בהדרגה או בתוך זמן קצר מאוד - תלוי בסוג הגידול, מיקומו במוח, גודלו ובקצב גדילתו. כל אלו יקבעו כיצד הגידול ישפיע על מצבו הקליני והנוירולוגי של המטופל. גידול במוח עלול לגרום לתסמינים כתוצאה מעליית הלחץ בתוך הגולגולת או בשל פגיעה באזורים תפקודיים במוח הסמוכים לגידול או בשל הופעת התקפי פרכוס (אפילפסיה). במקרה של גידולים שפירים אשר אינם גורמים לתסמינים נוירולוגיים, לעיתים מספיק מעקב קליני והדמייתי בלבד ללא צורך בהתערבות טיפולית כלשהי.


מחקרים קליניים

המרכז לגידולי מוח בביה"ח איכילוב, המרכז הרפואי תל-אביב, נמצא בקשרים מחקריים רציפים עם המרכזים המובילים בעולם בתחום גידולי המוח. המרכז מאוד פעיל מחקרית ומוביל מחקרים קליניים פורצי דרך בתחום גידולי המוח. חלק מהמחקרים פותחו במרכז ומתבצעים רק בו וחלק מהמחקרים הם רב- מרכזיים, על בסיס שיתוף פעולה מחקרי עם מרכזים מובילים נוספים בעולם מאירופה וארה"ב. 

תפריט ניווט תחתון