תוכן עניינים

שימוש ממושך במחשב ובאביזריו עלול להוביל לכאבי שרירים ולאי נוחות. יציבה נכונה ומנח הגוף הינם חשובים ביותר בעבודה מול מחשב.
ד"ר אורלי וקסלר ינאי, מנהלת המכון הפיזיותרפי עם כל הטיפים והעצות כיצד יש להושיב את הילד נכון מול מחשב:

 


יש לשמור על תנוחת גוף מתאימה במהלך העבודה -  יש להיצמד קרוב כלכ הניתן למשענת הגב של הכיסא, לשמור על מנח ברכיים בגובה הירך או נמוכות מגובה הירך ולהקפיד על תמיכה לכפות הרגליים.

יש לשמור על מנח נכון של הידיים - שינוי זווית המקלדת יאפשר מנח תקין של שורש כף היד (שיפוע כלפי מטה של המקלדת בישיבה ישרה ושיפוע כלפי מעלה בהישענות לאחור) , יש להימנע מהושטת יד למרחק, להקפיד לאחוז את העכבר קרוב לגוף, לקרב את הכיסא לשולחן ולהקפיד לפנות את השטח הנמצא לפני הרגליים.

יש למקם את צג המחשב בגובה הפנים  - כך תתאפשר תנוחה סימטרית של הצוואר, על צג המחשב להיות במרחק של הושטת יד ממנו, והחלק העליון של הצג בגובה העיניים או מתחתיהן במעט. 

יש למקם את מסמכי העבודה על מתקן מתאים -  רצוי להניח מסמכים רלוונטיים לעבודה בין המקלדת לבין המסך. במידה ואין מספיק מקום, ניתן להניח אותם לצד המסך בגובה העיניים.

יש להשתמש בטכניקת הקלדה נכונה -  יש להניח את הידיים מעל המקלדת, לשמור על שורש כף יד ישרה ולהקלידו על המקשים במגע קל ולא בכוח (אנשים משתמשים בכוח רב בממוצע פי 4 מהרצוי).

יש להימנע מתנועות שחוזרות על עצמן - ניתן להיעזר במקשי הקיצור על מנת להפחית בהקלדה (לדוגמא: Ctrl P לצורך הדפסה).

יש להתאים את הגדרות המחשב לצרכיכם -  חשוב להתאים את גודל וצבעי התווים, ניגודיות האור, גודל הסמן ומהירותו לצורכיכם.

יש להתאים את בהירות המסך והניגודיות שלו על פי מצב התאורה בחדר - בתנאי תאורה חזקים,  יש להגביר את בהירות וניגודיות המסך. 

 יש לקחת הפסקות מנוחה לעיניים ולמקד את המבט בחפצים מרוחקים - ניתן ללחוץ עם כרית כפות הידיים על העיניים לצורך הפחתת העומס. 

 יש להרבות בהפסקות -  לדוגמה: הפסקות של 1-2 דקות כל  20 דקות והפסקה של 5 דקות כל שעה, לקום מהכיסא, להתהלך ולבצע תרגילי מתיחה.

יחידות ומרפאות

תפריט ניווט תחתון