תוכן עניינים

האביב נותן תחושה והזדמנות להתחדשות. וזה הזמן לעדכן גם את ארוחת החג. ד"ר אולגה רז, לשעבר מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה, עם עצות לקראת החג ויש גם מתכונים.

ליל הסדר מאופיין בתרבות הישראלית בריבוי אוכל – ומהסוג השמן. בתקופת החגים אנו עדים להחרפה של מחלות כרוניות, כגון סוכרת או בעיות במערכת העיכול, בקרב רבים, כיוון שקשה לאנשים לשמור על האיזון מול השפע המזיק המוצע להם. ואני מציעה: בואו נתחיל את חג האביב בחשיבה אחרת.

המחשבה המקובלת היא שהדרך להראות אהבה בשולחן החג היא להעמיס: 3 מנות בשר, דגים, 3-4 תוספות, עוגות ועוגיות, ובקיצור: מגיעים לכמות מזון שמספיקה לשבוע. יחד עם המצות, החרוסת, היין ועוד, מדובר על כ-4,000 קלוריות בארוחה אחת. והשאלה היא: האם זה מה שאתם באמת רוצים להעניק בחג לאנשים האהובים עליכם?



אפשר לעשות את הדברים קצת אחרת, ולו רק בצמצום מספר המנות. ארוחה מכובדת ביותר יכולה לכלול:
1. מרק עוף עם שני קניידלך.
2. דג.
3. מצה אחת (לכל הערב הארוך).
4. מנות עיקריות מהודו, עוף או בקר רזה (רצוי לא לאכול בשר כבש, שהוא שומני מאוד). לא להגיש יותר מ-2 אפשרויות למנות עיקריות.
5. תוספות שלא מכילות שמן רב: אורז ותפוחי אדמה. ולמי שלא אוכל קטניות: בטטה, פשטידות ירקות, סלטים או אנטיפסטי.
6. למי שחייב משהו מתוק בסוף הארוחה: עוגה ו/או פירות ללא תוספת סוכר או סירופים.

בואו נפנק השנה את המשפחה באמת ונעשה זאת עם אוכל טעים ובריא. כך תבזבזו פחות זמן וכסף, האורחים שלכם יסבלו פחות מבעיות במערכת העיכול ובמערכות הלב וכלי הדם, וכולם יהנו יותר ויגידו: 'סוף סוף אכלנו כמו שצריך ולא הרסו לנו את הדיאטה'.
זכרו: לכפית חרוסת יש אותו הטעם כמו לכל הקערה. חג שמח!


דג בתנור – לארוחת החג:

מצרכים:
דג שלם לפי בחירה.
תערובת תבלינים: פטרוזיליה או כוסברה, בצל ירוק ושמיר חתוכים דק דק.
קורט אגוז מוסקט
פלפל, מלח, מיץ לימון.
אופן ההכנה:

ממלאים את הדג בתערובת התבלינים ובאגוז מוסקט. סוחטים מיץ לימון מעל, ממליחים ומסיפים מעט פלפל שחור. עוטפים כל דג בנפרד בנייר פרגמנט. אפייה בתנור בחום בינוני כארבעים דקות.
רגע לפני ההגשה מוסיפים מעט לימון סחוט מעל.

מצה ברייט רזה לימי הפסח

כדאי להשתמש במצה קלה המכילה כמחצית הקלוריות ממצה רגילה (שווה ערך לפרוסה אחת של לחם). מערבבים את המצה בתערובת של מים, חלב וביצה (כמות שווה של חלב ומים). מוסיפים ממתיק מלאכותי לפי הטעם. מחממים מחבת עם מריחה קלה של שמן קנולה ומטגנים.
סה"כ – 150 קלוריות.

בתאבון!

תפריט ניווט תחתון