תוכן עניינים

שנים רבות עברו מאז יובשו פירות כדי שיהיו אכילים בטו בשבט, ועדיין פירות יבשים מככבים בחג.
אך בין פרי טרי ליבש לא מפרידים רק מים. 




אז מה עדיף? לפני שאתם מחליטים קחו בחשבון את העובדות הבאות:

  • לפירות יבשים רבים כגון אננס, חמוציות ופאפיה מוסיפים סוכר. שזיפים, משמשים, תמרים וצימוקים בדרך כלל אינם מסוכרים.
  • קחו בחשבון שכשכתוב על האריזה "ללא תוספת סוכר" מדובר בפחות סוכר ולא ללא סוכר.
  • ישנן חברות בהן תהליך הייבוש נעשה עדיין על יד פיזורם בשטחים שאינם מכוסים הרמטית, כך שהם חשופים לחרקים קטנים. לכן כדאי לרחוץ ולבדוק את הפירות לפני אכילתם.
  • פירות יבשים רבים מכילים גופרית (המוספת כחלק מתהליך הייבוש), העלולה להוביל לתופעות כגון כאב ראש באנשים בעלי רגישויות.
  • פירות יבשים שאינם מסוכרים - למרות היותם מתוקים, על פי מחקרים עדכניים אינם פוגעים בצורה משמעותית בבריאות השניים.
  • היזהרו ממראה עיניים: למרות שהערך הקלורי בין פרי מיובש לטרי זהה לחלוטין –לאנשים יש נטיה לאכול כמויות גדולות מהפרי המיובש.
     

תפריט ניווט תחתון