תוכן עניינים

אולגה רז;  לשעבר מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה; המרכז הרפואי תל-אביב

אתם בדיאטה והוזמנתם למסעדת גורמה? אל תהססו, אל תבטלו ואל תוותרו על הדיאטה. בחירה נבונה ומושכלת של המנות על מרכיביהן, תעניק לכם הזדמנות לסעודה טעימה ומזינה, בלי להרוס את הדיאטה. גורמה בריא, יש דבר כזה



אכילה במסעדות גורמה, מהווה לעיתים דילמה למי שבוחר לאכול מנות טובות, טעימות, מזינות, שאינן משמינות. במרבית המקרים, השף העומד במטבח וטורח על המנות אינו מוכן לוותר על הרכיבים ההופכים לדעתו את המנות למשובחות יותר, לדוגמה: גבינות שמנות, כבד, מח עצם וכדומה. 
משיחות אישיות שלי עם שפים דגולים, למדתי שאפילו להזכיר את נושא רכיבי הגורמה נשמע כמו עלבון.
ובכל זאת, במסעדות גורמה, ישנם יתרונות לא מבוטלים:

  • המנות המוגשות קטנות ולכן הנטייה היא לאכול לאט ו'למשוך' את התענוג.
  • אכילה איטית מאפשרת לחוש תחושת שובע.
  • זמן ההמתנה בין המנות ארוך למדי. חשוב לדעת שתחושת השובע אינה מופיעה מיידית עם סיום אכילת המנה אלא לאחר כ-20 דקות.
  • את זמן ההמתנה, מומלץ לבלות עם אנשים מעניינים ונושאי שיחה שונים.

החלטתם לצאת למסעדת גורמה? קבלו מספר עצות

  • את הרוטב לסלט בקשו בכלי נפרד, כדי שתוכלו לשלוט בכמות הרוטב. חשוב לזכור, הסלט אולי דל קלוריות, אך הרוטב בדרך כלל עשיר בקלוריות מיותרות.
  • ירקות אמנם דלי קלוריות אך מכילים חומרים כמו – פיטו כימיקלים, הנמצאים בדרך כלל בצבעי הירק. כל צבע מאופיין בחומרים המיוחדים לו. התברר שכל החומרים הללו מסוגלים לסייע במניעת מחלות בבני אדם. ההמלצה לאכול ירקות ב-5 צבעים מבוססת על הידע הזה.
  • אם הסלט מכיל קרוטונים, מיני אגוזים, בוטנים וגרעינים, בקשו אותם בכלי נפרד, או ותרו עליהם מראש.
  • בעת בחירת נתח הבשר, זכרו שנתח הפילה הוא החלק הרזה ביותר בבקר, נתח יפה של פילה בהחלט ישמח קיבת אנוש.
  • כשהמנה הבשרית שהזמנתם רוויה ברוטב, השתדלו להתרכז בנתחי הבשר / העוף ורק לטעום במשורה מהרוטב. אין צורך 'לנגב' את הרוטב מהצלחת, זו משימתם של מדיחי הכלים.
  • בבואכם לבחור נתח דג, מומלץ לבחור בנתח סלמון. לסלמון סגולות מיוחדות, הוא מכיל שומן אומגה 3 המסוגל לשפר את קרישיות הדם, ולסייע במניעת מחלות לב, כלי דם וסוגי סרטן.
  • כשמוצעת בטטה כתוספת, אל תתבלבלו! בטטה היא פחמימה בעלת הערך התזונתי הגבוה ביותר בהשוואה לכל פחמימה אחרת. בטטה היא פחמימה ולא ירק.
  • בניגוד למיתוס נפוץ, מותר לשתות במהלך הארוחה לפניה ואחריה. מומלץ שהשתייה לא תכיל סוכר. אז שתו  מים, מים מינראליים, סודה, משקאות דיאטטיים (דייאט ספריט או דייאט קולה), תה וקפה עם ממתיקים מלאכותיים.
  • שתייה בפתח הארוחה מפחיתה את תחושת הרעב.
  •  ולקינוח? בלי קינוח! פשוט אל תזמינו. העדיפו לקנח בשתייה חמה, הכל ענין של הרגל. תוספת קינוח לארוחה מעלה את רמות האינסולין בדם, ומפריעה לירידה במשקל.

תפריט ניווט תחתון