תוכן עניינים

סיפורו של אבינועם, שהיה צריך להחליף ברך ואמרו לו לחכות שנתיים, בערך..



זהו סיפורו של אבינועם קלינגפלד, חקלאי מקיבוץ רביבים, שלראשונה בחייו, בגיל 77, מצא את עצמו נזקק לניתוח:

"לפני שנתיים כשהכאבים בברכיים הפכו לבלתי נסבלים, הבנתי שאין מנוס וצריך לראות אורתופד. הרופא פסק חד משמעית, הסחוסים גמורים, והפנה אותי לניתוח החלפת מפרק. 
כמו כל מי שאי פעם נזקק לניתוח, התחלתי לשאול את הסביבה הקרובה מי מומלץ שינתח אותי  באזור שלנו. מהר מאוד היו בידי מספר שמות של פרופסורים בעלי שם שלשמחתי מנתחים גם במערכת הציבורית. 

הגעתי למרפאות החוץ כדי לפגוש את הרופא הבכיר ולהתחיל את התהליך שבסופו אקבל ברך חדשה. מה שגיליתי מיד אחרי הפגישה הזו, הוא שבעוד שזמן ההמתנה למרפאה הוא יחסית סביר, התורים לניתוח עומדים על בין שנה לשנתיים (!) מיום השיחה עם הרופא. הבדיחה הקבועה בקרב הממתינים במרפאות החוץ, היא שאם אתה מצליח לעבור ברגל, ללא עזרה, את 350 המטרים שמפרידים בין המרפאות למחלקת האשפוז, אתה אוטומטית הופך לאחרון בתור. 

החלטתי שבגיל 77 אין לי שנתיים להמתין, ולסבול ייסורי תופת עד שתורי לניתוח יגיע. נרשמתי ברשימת ההמתנה לניתוח אבל במקביל התחלתי לעשות סבב טלפונים לבתי החולים המרוחקים כדי להבין אם יש מישהו שיכול לקבל אותי בטווח זמנים הגיוני. 

זמני המתנה

לאיכילוב התקשרתי כשכבר כמעט אמרתי נואש. חשבתי לתומי שאם בבתי החולים הקטנים באזור המרכז קיבלתי תור לניתוח בטווח של חודשים, אין שום סיבה שבבית חולים גדול כל כך,  שמשרת את המטרופולין הגדול ביותר בארץ יהיה אחרת. 

אני מודה שהופתעתי. המזכירה החביבה עמה שוחחתי קבעה לי פגישה במרפאת טרום ניתוח תוך 10 ימים. למרות זאת, הייתי סקפטי כי כבר הייתי בסיפור הזה של ההפרש בין התור למרפאה לתור לניתוח. כשהיא התקשרה שוב לקבוע את התור לניתוח שבוע אחרי, שמעתי את עצמי אומר  לה שאני מבקש דחיה של שבוע כיוון שלא נערכתי, ובני שעובד איתי נמצא במילואים ולא אוכל להשאיר את השדות לבדם. אין בעיה, אמרה המזכירה ותיאמה לי לשבוע אחרי. במילים אחרות, תוך שבועיים הייתי כבר אחרי הניתוח. לא יאומן כי יסופר.

7 שבועות אחרי הניתוח כבר חזרתי לשדות. הברך חזרה אט אט לתפקד והיום, שנתיים אחרי, התזכורת היחידה לניתוח שעברתי היא העובדה שאני מצפצף בכל המגנומטרים בשדות התעופה, כשאני יוצא את הארץ.

לפני שלושה חודשים התקשרו אליי מבית החולים הראשון אליו פניתי, אמרו לי שתורי לניתוח הגיע ושאלו אם זה עדיין רלוונטי. כמה שמחתי להגיד להם שלא. 
אם גם אתם זקוקים לניתוח ורשימת ההמתנה בבית החולים הקרוב אליכם ארוכה, בואו לבדוק את זמני ההמתנה לניתוח במרכז הרפואי תל – אביב, באיכילוב. מניסיון, שווה לבדוק ושאול. 
מגיע לכם! 

תפריט ניווט תחתון