22.11.08  
  
 
תפריט ראשי 
המרכז הרפואי ת”א - תעודת זהות
האגף הפנימי
האגף הכירורגי
ביה”ח ”ליס” ליולדות
ביה”ח ”דנה” לילדים
חטיבת ההדמיה
מרפאות, מכונים ושירותים אמבולטוריים
רופאים במרכז הרפואי ת"א
סיעוד - מערך
אגף המעבדות
אפידמיולוגיה ורפואה מונעת - יחידה
תאגיד הבריאות (קרן מחקרים)
מלרם - בדיקות מיוחדות ורפואה מונעת
פסיכיאטריה - מערך
השירות הסוציאלי
מחקר ופיתוח
תיירות מרפא
המרכז ללימודי החייאה ורפואה דחופה
מועדון שוחרי הבריאות "Be Well"
פיזיותרפיה - מכון
ריפוי בעיסוק - שירות
מרכז מידע וזימון תורים
הספריה המדעית ע"ש סמי עופר
שירות לאומי במרכז הרפואי ת"א
התנדבות במרכז הרפואי
מידע חיוני למטופל
טלפונים חיוניים בביה"ח
כיצד מגיעים לבית החולים
התמצאות בבית החולים
עמותת הידידים - גיוס תרומות לביה”ח
”לבריאות הקהילה” - פורומי מומחים
פורום רפואה, חברה ותרבות
למען הקהילה
המרכז הרפואי ת”א בכותרות
כתבות ומאמרים רפואיים
כתבות מצולמות
דף פתיחה  > כללי
PET-CT - מערכת חדשה לגילוי ואבחון סרטן
מערכת חדשה ומתקדמת להדמיה (PET-CT) הוכנסה לאחרונה לשימוש במרכז הרפואי ת”א.

מערכת זו הפועלת טכנולוגית הטומוגרפיה של פליטת פוזיטרונים (PET) מאפשרת דימות תהליכי גידול סרטני בשלבים המוקדמים ביותר, עוד לפני שיש שינויים אנטומיים ברקמה, לקבוע את מידת התפשטות המחלה להחליט על אופן הטיפול: ניתוח או כימותרפיה/ קרינה ובהמשך לעקוב אחר התגובה לטיפול. המערכת החדשה שהותקנה במרכז הרפואי היא המשוכללת ביותר מסוגה. היא מאפשרת בין ביתר חיבור בין המידע התפקודי המתקבל בבדיקת ה-PET עם מידע אנטומי של CT. את התמונה המשולבת ניתן להעביר ברשת בית החולים הן לחדר ניתוח בזמן הניתוח והן למכון הקרינה לשם תכנון שדה הקרינה.

השימוש במכשיר נמצא יעיל במיוחד באזורי הראש והצוואר, בהדמית תהליכים גידוליים בבלוטות לימפה שאינן מוגדלות, בגידולים בטחול, בעור ובמח העצם, שהם דוגמא לאזורים שהם בעייתים לזיהוי ואבחון ב – CT או בPET כאשר נעשה השימוש בכל אחת מהטכנולוגיות בנפרד.

מערכת זו מאפשרת לנו לאתר את הגידול בשלב מוקדם ביותר כאשר יש עלייה בסמני גידול בדם, ועדיין אין עדות להישנות המחלה באמצעי הדמיה אחרים .
איתור מוקדם זה מביא לשינוי משמעותי בטיפול בחולים אלו והוא פתח להצלת חיי אדם.

זמן הבדיקה במערכת החדשה עומד על כ -45 ד' כאשר שעה קודם לכן החולה מקבל זריקה תוך ורידית של חומר רדיואקטיבי המצטבר בגידול .

פרט לשימושים האונקולוגיים במכשיר ניתן לבצע באמצעותו בדיקות יחודיות בנוירולוגיה כגון איתור מוקדים אפילפטיים במוח, אבחון מחלות נוירולוגיות של מע' התנועה מחלות פסיכונוירולוגיות במוח, קביעת חיות תהליכים גידוליים והבדלה שלהם מנמק שלאחר קרינה וכן שימושיים קרדיולוגיים לקביעת חיות שריר הלב.

המערכת, פרי פיתוח של חב' GE נמצאת בשימוש בארץ בשני מקומות בלבד: במרכז הרפואי ת”א וברמב”ם חיפה.
 Send to a friend גירסה להדפסה 
פרסם אצלנו | תנאי שימוש | צור קשר | מפת האתר

www.tasmc.org.il©כל הזכויות שמורות
Created by Consist